čtvrtek 1. října 2015

Městečko Vic

Kde: Evropa, Španělsko, Katalánsko, cca 70km severozápadně od Barcelony
Obyvatelé: populacč cca 40 000
Jazyk: Katalánština, španělština
Geografie: taková malá dolinka obkopená horami, častý výskyt mlh, hlavně těch ranních, občas dosti deštivo. Zimy s chladnem až kolem 0°C a vysokou vlhkostí. Podzim/jaro- chladná rána (i jen 8°C) a přes den, když svítí sluníčko až 25°C.

Jak se dostat? Vlakem z Barcelony tu jste za hodinku až dvě, podle toho, co chytnete za spoj a cesta vás přijde cca od 4€ (na jízdenku na 10 jízd) a víc.
Z Girony cca za hodinku autobusem

Dění: Na to, že je Vic vlastně vcelku malý zapadákov docela dost se toho tady děje. V září tu mají 4 denní hudební festival. Najdete tu různé žánry. A jezdí sem kvůli tomu i lidi ze širokého okolí.




Každé úterý a sobotu se tu na Placa Major konají trhy, kde najdete vše od oblečení, obuvi, ovoce, zeleniny (uvidíme v zimě) až po domácí zvířátka jako slepičky, housátka,... V neděli je pak na Passeig de la Generalitat ovocno-zelný trh.
Během roku tu jsou i další akce například Průvod se Třemi králi v lednu, něco ve spojitosti s Velikonoci.

Na co se ještě připravit?
Asi určitě znáte španělské pochutiny- sušené šunky, klobásky,... Ty jsou tu prostě proslulé v Katalánsku pak frčí Lloganesa (zjistím a upravím název) a Fuet. Produkty z prasátek. A jelikož je tu několik vepřínů po ránu a zvečera tu můžete vepříky cítit. Ale není to nic hrozného, aspoň po většinou.
Je tu vlakové i autobusové nádraží a dá se celkem dobře dostat do Girony a Barcelony. A odtama už se dádostat téměř kamkoli.

Žádné komentáře:

Okomentovat

děkujeme za váš komentář