sobota 31. října 2015

Girona

jedna z úzkých uliček Girony
Výlet do Girony byl prvním výletem, který jsem na svém Erasmu podnikla. Celkově nás bylo jen deset, z čehož 6 lidí z Brazílie, slečna z Německa, Ukrajiny, Dánska a já. Vyrazili jsme brzy ráno autobusem, abychom měli na město dostatek času a už od 9 se mohli procházet po městě. Ačkoli nám trošku pršelo, tak jsme si procházku historickým centrem města užili. A to nejen proto, že občas nás naštvali filmaři seriálu Hry o trůny, kteří tu právě natáčeli a my se tak nemohli dostat ke všem památkám. Ale naštěstí se během dne přesouvali. A my jsme v té nejméně očekávané chvíli zahlédli i nějaké herce.

Girona je od Vicu cca hodinku cesty směrem na sever. Centrum města tvoří převážně středověké budovy, z nichž nejvýraznější je katedrála. Překrásná je procházka zahradami za katedrálou, kterou vám, při návštěvě vřele doporučuji. A pokud budete mít dost času a chuti, tak určitě i procházku po "velké Gironské zdi" jsme jsme si to s holkama nazvaly. 

Pokud jste fanoušky seriálu Hra o trůny, tak zcela jistě poznáte několik míst, ze seriálu a můžete se tak přenést na chvíli do jiného světa. 
 
Pokud milujete úzké, křivolaké uličky, plné schodů, pak je pro vás procházka tímto městečkem taky zcela jistě to pravé.

Žádné komentáře:

Okomentovat

děkujeme za váš komentář