sobota 23. ledna 2016

Montserrat

Naše univerzita jednou do měsíce pořádá pro zájemce z řad výměnných studentů výlety či kulturní akce. Ta první v říjnu byla výletem do Montserrat. A já si tento výlet zamozřejmě nemohla nechat ujít.

Bohužel, když jsme dorazili na místo, celý monserat byl v mracích nebo ve velmi husté mlze. Tak nějak jsme přesně tu bílou jako mlíko hustou věc s viditelností na max 2 metry nebyli schopni správně identifikovat. Nicméně ani to nám nějak extra nevadilo a my se vydali v naději, že když vylezeme trošku výše, budeme něco vidět na procházku do hor. No po většinu cesti jsme nic bohužel neviděli, ale i tak jsme si to užili. A jelikož jsme byli trpěliví po poledni se nám začalo vyjasňovat, pak tedy i sprchlo, a odkryly se nám výhledy na okolní nádhernou krajinu.

A když jsme se vraceli z hor dolů, tak už se nám rozkrýval nádherný výhled na okolí. A tak jsme si mohli místní klášter a "vesničku" vychutnat a obdivovat. A samozřejmě jsme si nenechali ujít ani Černou madonu. Kde je zakázáno focení, ale někteří na to stejně kašlou a fotí. Občas mají štěstí a nikdo je při tom nenačapá :D
Naše první zastávka po cestě do hor u kapličky. Všimněte si té skvělé viditelnosti.
Když jsme se vyhrabali trošku výš, tak se začala mlha/mraky protrhávat a my uviděli krajinu
Nicméně o kousek dál a výš se spustil déšť a opět se  zatáhlo a tak další kaplička působila spíš jako zámek z hororu.
A při cestě z hor, bylo krásně a takto se pod námi rýsoval Monserratský klášter
 
Překrásná krajina v okolí
a ještě jeden sedimentový masiv
 
A nakonec klášter/katedrála/kostel, v nemž je slavná Černá madonna



Žádné komentáře:

Okomentovat

děkujeme za váš komentář