pondělí 25. ledna 2016

Figueres Dalí museum & Girona

Budova muzea Dalího ve Fidgueres
Druhým výletem, který pro nás uspořádala univerzita byl výlet do muzea S. Dalího ve Figueres a průvodcovaná prohlídka historického centra Girony. Na tenhle výlet jsme se vydali v listopadu a ačkoli bylo krásně slunečně docela jsme zmrzali. Jelikož ten den bylo opravdu hodně větrno a chladno. Ale přežili jsme ve zdraví a výlet si užili.

Jako první jsme navštívili muzeum Dalího. To určitě znáte ze spousty obrázků- podivná červená budova s vejci na střeše. Kde jsme  měli prohlídku s průvodcem, a pak ještě čas na projití si věcí, co nás zaujaly samostatně. Pokud jste Dalího fanoušky, tak si zajisté užijete, pokud ne, tak vás možná pár věcí překvapí. Jelikož je to jeho muzeum najdete tu totiž jeho tvorbu napříč celou kariérou od těch méně známých věcí až po ty známější.

Po muzeu jsme měli chvíli čas na prohlídku města, které je mimochodem velmi malé, ale občas se najdou i pěkná místa.

No a potom jsme se už odebrali na přejezd do Girony, kde nám po cestě trošku sprchlo. Ale na prohlídku už opět vysvitlo sluníčko a my si tak mohli krásy tohoto historického města pořádně vychutnat. A to tentokrát i s průvodcem, takže jsme se dozvěděli zajímavé věci.
Fidgueres
Fidgueres, Dalího muzeum
Girona

Žádné komentáře:

Okomentovat

děkujeme za váš komentář